Kandida sprošča toksine, ki slabijo imunski sistem

Ko se kandida razraste, je rezultat kronično draženje imunskega sistema – vsako sekundo, vsako minuto, vsako uro, cel dan, vsak mesec, vsako leto. S časom se imunski sistem izčrpa, kar lahko vodi v resne degenerativne procese.

Kandida telesu škoduje na dva različna načina

Kandida učinkuje po dveh različnih poteh. Prvo, z direktno okupacijo črevesja in vagine. Kandida se je sposobna razširiti po vsej dolžini črevesja. Prisotnost kroničnega vaginitisa dostikrat nakazuje razrast kandide. Drugo, kandida v kri spušča 79 različnih toksinov, kar ima posredne učinke na celotno zdravje. V črevesju lahko kandida spremeni svojo obliko iz enostavne kvasovke v ”micelično glivično obliko”. Ta oblika lahko prodre in poškoduje stene črevesja kar omogoča, da se delčki hrane iz črevesja neovirano absorbirajo v krvni obtok in izzovejo imunski sistem. Rezultat tega so številne prehranske alergije.

Kandida spušča v kri toksine

Toksini, ki jih v kri spušča kandida, vodijo v številne simptome, kot so tesnoba, depresija in oslabljene intelektualne funkcije. Glavni toksin od vseh je acetaldehid (alkohol, ki je v normalnih pogojih stranski produkt metabolizma, proizveden v majhnih količinah in odstranjen iz telesa s pomočjo jeter). Ko se kandida razraste in kot stranski produkt nastane velika količina acetaldehida, postane to preveliko breme za jetra zato acetaldehid ostaja v telesu in se nalaga v številnih tkivih. To lahko povzroči okvarjen prenos živčnih impulzov v možganih, ki se kaže v simptomih, kot so tesnoba, depresija, oslabljen spomin in počasno razmišljanje.

Znaki okužbe s kandido

Rezultat povečanega razrasta kandide v telesu je seznam številnih neželenih simptomov. V osnovi lahko najbolj tipične simptome razrasta kandide razdelimo v tri kategorije:

  1. Prebavni in genitourinarni trakt
  2. Alergijske reakcije
  3. Mentalni in čustveni simptomi

Na začetku se bodo znaki pojavili blizu naseljenih kolonij kvasovk. Zelo pogosto so prvi znaki vidni v različnih stanjih, kot so zamašen nos, srbeč nos, afte v ustih, vneto grlo, bolečine v trebuhu, spahovanje, diareja, srbeč ali pekoč anus, izcedki iz nožnice, izredno poslabšanje simptomov PMS, prostatitis, impotenca, pogosto uriniranje, pekoč občutek pri uriniranju, vnetje mehurja.

Toda, če ostane imunski sistem šibak dovolj dolgo obdobje, se lahko kandida razširi na vse dele telesa in povzroča množico dodatnih problemov, kot so utrujenost, zaspanost, slabo koncentracijo, pomanjkanje koncentracije, pogoste spremembe razpoloženja, omotico, glavobole, slab zadah, kašljanje, otekanje sklepov, artritis, poslabšanje vida, pojav pik v vidnem polju, bolečine v ušesih, pekoče in razdražene oči, bolečine v mišicah, depresija, razdražljivost, hrepenenje po sladki hrani, povečana občutljivost na hrano, hladne roke in noge, astma, senen nahod, številne alergije, izpuščaji, ekcem, psoriaza, kronična glivična obolenja, kot so atletsko stopalo, kožna plesen in okužbe na nohtih.

Stalna prisotnost toksinov kandide slabi imunski sistem

Kot dodatno, 79 različnih toksičnih snovi, ki jih sprošča kandida, predstavlja precejšnje breme za imunski sistem. Ti toksini pridejo v krvni obtok in potujejo do vseh delov telesa, kjer lahko povzročajo serijo novih simptomov. Kvasovke v našem telesu proizvajajo stranski produkt, imenovan acetaldehid, toksična snov. V bistvu je acetaldehid spojina, ki povzroča simptome pri alkoholnem mačku. Mineral molbiden igra zelo pomembno vlogo kot kofaktor, ki pomaga razgrajevati acetaldehid v obliko, ki dejansko zagotavlja telesu energijo. Molbiden igra pomembno vlogo pri razstrupljanju acetaldehida v človeškem telesu. Toksini, ki jih sprošča kandida, poškodujejo in preobremenjujejo tako jetra kot imunski sistem.

Košarica
Scroll to Top