Kandida (Candida albicans) je glivična kvasovka, ki je naravno prisotna v črevesju človeka; vsakdo ima Candido albicans v svojem telesu do določene mere.

Številne življenjske okoliščine, zunanji dejavniki ter psihološki in duševni dejavniki, neposredno ali posredno oblikujejo okolje, v katerem kandida uide iz nadzora in se manifestira v različnih skupnih simptomih okužbe s kvasovkami.

Ko se kandida razraste, je rezultat kronično draženje imunskega sistema – vsako sekundo, vsako minuto, vsako uro, cel dan, vsak mesec, vsako leto. S časom se imunski sistem izčrpa, kar lahko vodi v resne degenerativne procese.

Probiotiki so verjetno najbolj pomemben del programa za odpravo kandide. Dobri probiotiki, kombinirani s pravilno dieto in protiglivičnimi sredstvi, lahko upočasnijo in celo spreobrnejo razrast kandide, ki lahko ovira delovanje imunskega sistema in povzroči motnje v razpoloženju, utrujenost in celo paleto zdravstvenih težav.

Sumite, da imate morda simptome čezmernega razraščanja kandide? To je domači test, s katerim lahko ugotovite, ali so glivice – kvasovke – kandida prisotne v vašem telesu. Imenuje se test s slino, ker temelji na vašem izpljunku.

Košarica
Scroll to Top